Kapper Rotterdam West

Als je op mij lijkt, heb je je waarschijnlijk afgevraagd hoe een dag in de kapsalon er echt uitziet. Ik ben namelijk een echte haarnerd – en niet alleen omdat mijn laatste knipbeurt bij een kapper in Rotterdam West met lange, vloeiende lokken was. Ik geef echt om elke haarlok en elke knipbeurt die nodig is om het er op zijn best uit te laten zien. Dus toen ik enkele maanden geleden leerling-kapper werd, kon ik niet wachten om mijn handen vuil te maken en zo veel mogelijk te leren. Daarom was ik van plan om minstens twee keer per week ter plaatse te zijn en urenlang te observeren wat de andere kappers aan het doen waren. Maar ook al is mijn kapperscarrière nog maar net begonnen, toch zijn er al heel wat momenten geweest die me hebben verrast. Het goede nieuws is dat als je wilt weten hoe het is om een stagiair te zijn voordat je je eerste afspraak in de kapsalon maakt, lees dan verder!

Het goede nieuws van een stagiair

Eerst en vooral, haarverzorging is echt een toffe job. Je ziet elke dag nieuwe dingen, je wordt er goed in en je helpt mensen er beter uit te zien. En laat je niet misleiden door het feit dat je iets basaals leert als haar knippen: er valt heel wat te leren over haar, haartypes en mensen. Als je wilt weten hoe het is om een stagiaire te zijn, moet je weten dat de meeste stagiaires een paar uur per dag in de salon zijn, een of twee keer per week. Sommigen zullen zelfs minder lang in de salon zijn, wat minder ervaring voor jou betekent, maar meer geld voor de salon. De meeste stagiaires hebben echter niet meer dan dat nodig van hun ervaring.

Het slechte nieuws over stagiair zijn

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je stagiair wordt. Ten eerste is het een verbintenis voor lange tijd. Je bent meer dan 9 uur per dag in de salon, vaak op de been, en je doet misschien meerdere taken tegelijk. Dat kan erg vermoeiend zijn en veel druk op je schouders leggen. Het kan ook heel stressvol zijn; je moet misschien op verschillende niveaus multi-tasken. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de salon open blijft, dat alle klanten bediend zijn, dat de kappers op schema zitten, dat de haarproducten correct gebruikt worden en dat alles netjes opgeruimd is als je klaar bent.

Wat moet je weten voor je een kapper kiest?

Nu je het slechte nieuws over stagelopen kent, moet je een aantal dingen weten over het kiezen van een kapper. Ten eerste moet je weten in wat voor soort kapsalon je kapper zit. Is het een kapsalon die zich richt op een specifiek soort klanten? Hebben ze een nichemarkt? Als u in een stad bent die een populaire toeristische bestemming is, kunt u misschien beter ergens anders heen gaan. Dat komt omdat je op zoek bent naar iets dat zich richt op andere soorten bezoekers van de stad. Of wilt u dat uw kapper een bepaald ervaringsniveau heeft? Is de persoon die uw haar knipt een expert in de sector?

Mijn ervaring bij Hairstylist Rotterdam West

Een paar andere dingen die ik je wil vertellen is dat stages echt de moeite waard kunnen zijn. Je kunt er praktijkervaring opdoen in een echte branche en veel nieuwe contacten opdoen voor je cv. Bovendien ontmoet je veel leuke mensen die zich in dezelfde situatie bevinden als jij, wat heel motiverend kan zijn. Dat is waarom stages zo geweldig zijn. Tot slot wil ik je ook vertellen dat je geen ingenieur hoeft te zijn om kapper te worden. Ja, je hebt er veel vaardigheden en training voor nodig, maar het is ook een zeer creatieve bedrijfstak. Je kunt een creatief type zijn, of een logisch type, of een creatief type, of een logisch type, of een creatief type, of een logisch type, of een logisch type, of een creatief type, of een logisch type, of een creatief type, of een logisch type, of een creatief type, of een logisch type, of een creatief type, of een creatief type, of een creatief type, of een creatief type, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een creatieve, of een logische, of een creatieve, of een creatieve

Categories: Default