Hoe ontspan jij?

Net terug van een heerlijk stukje fietsen door de duinen van Ter Heijde naar Hoek van Holland. Heerlijk in het zonnetje. Toegeven, er stond best wat wind maar dat zorgde er wel voor dat de beenspiertjes goed hun werk deden wat weer voor de nodige verbranding van de calorietjes heeft gezorgd:-)

Een van de dingen die hoort bij het zorg dragen van jouw lijf is regelmatig ontspannen. Hoe je dat doet maakt eigenlijk niet zo veel uit. Voor de een is dit het lezen van een goed boek. Voor de ander is het samen met vrienden op een zonnige dag een terrasje pakken en weer een ander laat zich lekker masseren.

Voor mij was dit het afgelopen weekend samen met mijn lief een dagje ontspannen in de sauna. Wij waren trouwens niet de enige. Het parkeerterrein stond afgeladen. Gelukkig zijn de meeste mensen die daar komen gelijkgestemd en op zoek naar rust en ontspanning. Heerlijk relaxen binnen of buiten en genieten van het fluiten van de vogels en het ritselen van de bladeren. In de sauna zelf was er maar een enkeling die zijn/haar kwebbel niet kon houden en er op los tetterde. Dus ondanks de mensenmassa heb ik heerlijk kunnen ontspannen en ben ik weer helemaal opgeladen.

Toch zijn er mensen die zichzelf deze momenten van rust en ontspanning niet gunnen. Ze rennen zichzelf constant voorbij als een kip zonder kop. Zelfs in het weekend zijn ze met hun werk of andere verplichtingen bezig. Er zijn ook mensen die zich schuldig voelen als ze even “niets” doen. Moet niet gekker worden denk ik dan. Vooral omdat regelmatig ontspannen je zoveel oplevert.

Een van de grote voordelen als je jezelf regelmatig oplaad is dat je weerbaarder bent tegen allerlei ziektes. Een ander voordeel is dat als je ontspannen bent je vaak anders tegen dingen aankijkt. Je waardeert veel meer wat je al hebt en maakt je minder zorgen over datgene wat je niet hebt. Je weet toch wel dat het goed komt.

Ontspannen mensen weten dat stress voortkomt uit negatieve gedachtes. Ze maken zich minder druk over de toekomst en richten zich vooral op het NU waardoor ze intenser genieten. Tuurlijk moet je sommige dingen vooruit plannen maar als je niet kunt genieten van het pad naar jouw doel dan heeft het zijn doel al voorbijgestreefd.

Het leven is te kort om het zomaar voorbij te laten gaan. Gun jezelf voldoende relaxmomenten. Maak afspraken met jezelf om regelmatig te ontspannen en houd je daaraan.2 Zet het desnoods in jouw agenda en zie het als een afspraak met jouw beste vriendin. Die skip je toch ook niet zomaar.

IK ZEG DOEN!!

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*