7 Stappen voor het Slapen Gaan

Herken je dat? Na een lange dag hard werken of na een avondje stappen zonder poespas je bed induiken. Het laatste waar je op dat moment aan denkt is het schoonmaken van jouw huid. Het liefste ga je gelijk slapen zonder het standaard avondritueel. s’Morgens vraag jij je af hoe het toch komt dat je gezicht er zo moe, vaal en gezwollen uitziet.

vrouwen zijn mooie wezens, maar niet elke vrouw zorgt goed voor haar huid. Kan je het schoonmaken van de gezichtshuid in de ochtend zo nu en dan overslaan, bij het avondritueel is dit NOT DONE!!

Dit zijn de 7 dingen die je moet doen voordat je naar bed gaat om er voor te zorgen dat je er s’ochtends op je best uitziet.

1. Neem een bad

Als jij deze luxe hebt dan is het zeker een aanrader. Het is een van de dingen die iedereen wel kan gebruiken om te ontspannen en te ontstressen. Sommige vrouwen drinken een glas wijn, terwijl anderen hun favoriete TV-shows kijken. Dit zijn niet de meest ideale manieren want hierdoor kan je er nog steeds moe uitzien in de ochtend. Heb je geen bad, neem dan een lekkere warme douche. Door de warmte gaan jouw poriën openstaan waardoor de werkzame stoffen van jouw nachtcreme nog beter kunnen doordringen.

2. Verwijder make-up

Als je gaat slapen met make-up op dan is dat vragen om moeilijkheden. Puistjes, irritatie van de huid, fijne lijntjes en rimpels kunnen hiervan het gevolg zijn. Ongeacht hoe lui of moe je ook bent, gewoon doen en je zult verstelt staan in de ochtend.

3. hydrateren van de huid

Hoewel het is aan te raden om over het hele lichaam een moisturizer te gebruiken is het belangrijk om op zijn minst een goed serum en een goede vochtinbrengende nachtcreme gebruikt. Een droge huid ziet er meer gerimpeld uit hetgeen betekent dat als je s’avonds niet goed hydrateert je dit in de ochtend kunt zien.

4. Poets je tanden

Laten we eerlijk zijn, hoe vaak sla je het tanden poetsen over?
In mijn praktijk hoor ik wel eens vrouwen zeggen dat ze vaak vergeten om hun tanden te poetsen vóór het naar bed gaan en ze denken dat het geen kwaad kan omdat ze dit altijd in de ochtend doen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het niet poetsen van de tanden voor het naar bed gaan kan leiden tot gezondheidsproblemen. Bacteriën zijn gevaarlijke wezens en kunnen via de mond veroorzakers zijn van andere ongemakken. Zelfs hart- en vaatziekten kunnen hun oorsprong vinden in de mond. Klinkt als een goede reden om s’avonds je tanden te poetsen toch?

5. drink een glas citroenwater

Maak je geen zorgen dames, een glas citroenwater zal niet leiden tot extra toiletbezoeken midden in de nacht, tenzij je een paar glazen drinkt. Citroenwater houdt je lichaam gehydrateerd, ook in je slaap. Geniet ook van een glas citroenwater in de ochtend om jouw stofwisseling te versnellen en je energielevel te verhogen.

6. Slaap voldoende

Voldoende slapen zorgt ervoor dat jij je beter voelt en er prachtiger uitziet, ongeacht jouw leeftijd. Het heet niet voor niets een schoonheidsslaapje. Je weet waarschijnlijk dat 7-8 uren slaap het meest gewenst is maar wist je ook dat tussen 23 uur en 3 uur, jouw huid zich het meest herstelt dus zorg dat je rond 23 uur naar bed gaan om optimaal van dit herstel te genieten.

7. mediteren

Ja daar komt ie weer. Meditatie voordat je naar bed gaat helpt te ontstressen en ontdoet je van negatieve gedachtes en bereid je voor op een goede nachtrust. Ik hoor vaak dames zeggen dat het hen niet lukt om te mediteren maar met een beetje doorzettingsvermogen komt het goed. Meditatie hoeft niet ingewikkeld te zijn en uren te duren. Een moment van volledige ontspanning kan je bereiken door bvb een bodyscan te doen waarbij je een voor een alle spieren ontspant of je doet een ademhalingsmeditatie waarbij je er op let dat je ademhaling vanuit jouw buik gebeurt.

Het ontwikkelen van deze gewoonten voor het slapen gaan leveren uiteindelijk veel op en vind ik in ieder geval de moeite waard om te doen.

Wat is jouw avondritueel? Laat het ons weten…

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*